Önnek is a fürdőszoba a kedvenc helyisége? Mindig is egy nagy kádas, kényelmes, barátságos hangulatú fürdőszobáról álmodott? Ennek elérésében az ízléses berendezések, belsőépítészeti megoldások mellett a megfelelő hőmérséklet is fontos szerepet játszik. Hiszen ki szeretné egy hideg, ingadozó hőmérsékletű fürdőszobában a napját kezdeni, a napi stresszt levezetni vagy hétvégi buborékcsatát vívni a gyerekekkel? Az infrasugárzással fűtött fürdőszobákban ezek a problémák fel sem merülhetnek. Infrapanel fürdőszobában is elhelyezhető.

Nincs többé didergés

Az infrafűtés a szemmel láthatatlan infravörös sugárzást, azaz a Nap melegét használja. A hagyományos fűtési módszerek működési elvével ellentétben nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül az embert, a tárgyakat és a falakat – mindezt néhány perc alatt. A keletkezett hő egyenletesen oszlik el, a helyiségen belüli hőmérséklet különbségek is jóval alacsonyabbak, mint más, levegőt melegítő fűtési megoldásoknál. A padló és a mennyezet közötti különbség mindössze 1-2°C, ami egy fürdőszoba esetében, ahol gyakran meztelenül vagy vizes testtel tartózkodunk, nem elhanyagolható szempont.

Infrapanel fürdőszobában: infrapanelek

Helyiségek korszerűsítése esetén érdemes a fűtési problémákat infrafűtéssel megoldani. Infrapanelek különböző méretekben teljesítményekben és kialakításban léteznek, akár önálló fűtésként is használható, de inkább kiegészítő fűtésként szoktuk javasolni. Felhasználási lehetőségei: fürdőszoba, lakásfűtés, irodák fűtése, templomok fűtése, gyerekszobák fűtése. A legelegánsabb fűtési rendszer, amely többféle változatban kapható, a különböző funkcióval rendelkező panelek ráadásul esztétikus kiegészítői is lehetnek bármelyik fürdőszobának.

Takarékos és egyénre szabható

Infarfűtés esetében mind a levegő, mind az adott fűtőfelület hőmérsékletét lehet mérni és szabályozni, így igény szerint tudjuk egyiknek vagy másiknak a hőmérsékletét növelni, vagy csökkenteni.

Infrapanel fürdőszobában: ne egye meg a penész

A fürdőszobáknál, lévén vizes, párás helységek, fontos szempont a penészedés elkerülése. Az infrasugarak tárgy- és testfelszín melegítő hatása miatt a falak hőmérséklete magasabb, így a falfelszíni páralecsapódás mértéke jelentősen lecsökken. Mindezeknek köszönhetően nem jön létre a penész táptalaja, így nem kell számolnunk a visszataszító zöldes, fekete foltokkal sem.