Elektromos fűtés fajtái

Elektromos kazán

Az elektromos kazán alkalmazása lehetőséget biztosít  egy jól kiépített vizes fűtésrendszer fűtésére. Az elektromos kazánnal padló- és radiátoros fűtés is egyaránt kiszolgálható.

Fűtőszőnyeg, fűtőkábel

Extra vékony kialakítású padlófűtési rendszer. ​Kültéren és beltéren egyaránt használható. Nagy előnye, hogy közvetlenül a csemperagasztóba is telepíthető, így kicsi a helyigénye. Gyors és hatékony felfűtést biztosít. Egyedi fűtésként és kiegészítő fűtésként is alkalmazható.

Infra fűtőfilm / fűtőfólia

Infra technológia elvén működő elektromos fűtés. Padlófűtés, mennyezetfűtés, falfűtésként tökéletesen használható. A fűtőfilm 0,5 mm vastag fólia, ami telepítés után nem látható. Infra fűtés lévén az embert melegíti és a tárgyakat, így gazdaságosan üzemeltethető. 

Infra hősugárzó

1200 és 3200 Watt közötti teljesítménnyel, hősugárzással működnek, így kültéren is rendkívül jól használhatóak, mert a meleget a szél sem fogja tudni elfújni. Mobil mozgatási lehetőségének köszönhetően könnyen áthelyezhető, beüzemelése egyszerű.

Teljesítménye vezérelhető, rengeteg méretben, állvánnyal, vagy anélkül is kapható, így könnyű megtalálni a legmegfelelőbbet.

Infra panel

Az infrafűtés kategóriájába tartozó mobil fűtési megoldás. Az elektromos áramot alakítja át hő energiává infra sugarak segítségével. Hatékonysága abban rejlik, hogy nem a levegőt, hanem az embereket és a testeket fűti. Több típusa is létezik, méret, felépítés és kialakítás szerint. Könnyen és gyorsan üzembe helyezhető. Kültéren és beltéren is alkalmazható.

Hőtárolós kályha

Elektromos fűtés esetén energiatakarékos megoldást jelent.  Fűtőbetétjei elektromos áram segítségével termelnek hőenergiát, amit a kályha hőtároló magja felvesz és tárol. A hőt a kályha ventilátorok segítségével, meleg levegő formájában juttatja a lakótérbe, a folyamatot termosztát vezérli. Előnye, hogy éjszakai áramról is üzemeltethető.

Rendkívül jó hővisszatartó képességük révén a hőtárolós kályhák áthidalhatják a hosszabb töltési szüneteket és az úgynevezett vezérelt áramot hasznosítják.

Elektromos konvektor

Az elektromos konvektor esetében hőáramlás jön létre.  A fűtő test természetes hőáramlást hoz létre, ventilátor használata nélkül.

A fűtőtest által létrehozott meleg levegő a készülék elején, vagy tetején távozik felfelé, majd a készülék alján hűvösebb levegő áramlik be.