Mi az infra fűtőfólia, fűtőfilm?

Az infra fűtő fólia egy olyan modern fűtési rendszer, amely vékony fóliapanelekből áll, amelyek infravörös sugárzást használnak a hő kibocsátására. Az infravörös sugárzás egy láthatatlan elektromágneses sugárzás, amely a természetben is jelen van, és a napból is érkezik hozzánk. Az infra fűtő fólia hasonló módon működik, mint a nap sugárzása: nem melegíti fel a levegőt közvetlenül, hanem a tárgyakat és a testeket éri el, amelyek visszasugározzák a meleget a környezetbe.

Az infra fűtő fólia fő előnye, hogy egyenletes és komfortos hőeloszlást biztosít a helyiségben. A hő sugárzás útján terjed, ami azt jelenti, hogy a meleg helyiségi tárgyakból visszaverődik és a környezetet melegíti. Ez ellentétben áll a hagyományos radiátorokkal, amelyek gyakran melegítik a levegőt a helyiségben, ami néha kiszáradást vagy hőveszteséget okozhat.

Az infra fűtő fólia könnyen telepíthető és rejtett módon elhelyezhető a padlóban, a falakban vagy akár a mennyezetben is. Ezért sokan választják, ha egy hatékony és kényelmes fűtési megoldást keresnek otthonukban vagy üzlethelyiségükben. Az infra fűtő fólia energiatakarékos lehetőséget kínál, mivel a közvetlen tárgyakra irányuló hőátadás minimalizálja a hőveszteséget.

Összességében az infra fűtő fólia egy modern és hatékony fűtési rendszer, amely az infravörös sugárzás erejét használja fel a helyiség kényelmes melegítésére, miközben energiatakarékos és egyenletes hőeloszlást biztosít.

 

 
 

 

 

Az infrafűtés előnyei

Egészséges – komfortos- gazdaságos

Egészséges

Az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget termel. Az infra sugarak antibakteriális hatása tudományosan igazolt, így jótékony hatása van az emberi szervezetre is. A rendszer képes eltávolítani a falakból a nedvességet, ezzel megelőzve a penész kialakulását, vagy a már kialakult penész megszüntetését. Nem keringeti a levegőt, ezáltal javítja a levegő minőségét, mert nem okoz szálló port.

Komfortos meleg

A sugárző hőnek köszönhetően rövid időn belül egyenletesen felmelegíti a szobában található tárgyakat, bútorokat. Nincsenek hűvösebb foltok, egyenletes, komfortos meleg lesz a lakásban, akár padló, vagy mennyezet fűtésként van telepítve. Gyors a reagálási ideje. Amikor bekapcsolják, rövid időn belül eléri a maximális hőmérsékletet, így gyorsan kellemes meleget biztosít a helyiségben.

Gazdaságos

Az elektromos fűtőfólia hatékonysága többszöröse, más elektromos fűtéseknek. A sugárzó hőnek köszönhetően kisebb energia bevitel szükséges. Alacsonyabb energia befektetéssel képes fenntartani a kívánt hőmérsékletet, ezáltal csökkentve a fűtési költségeket. Nagyon alacsony üzemeltetési költsége van. Karbantartást nem igénylő rendszer.

Hogyan melegít?

Az infra sugarak felmelegítik a szobában lévő falakat, bútorokat, testeket és ezek fogják utána felmelegíteni a levegőt. Így kellemes meleget érzünk a lakásban.

Hova lehet beépíteni?

1

Padló fűtésként

Megfelelő rétegrend mellett, bármilyen burkolatot kialakíthatunk padlófűtésként (hidegburkolat, lamináltparketta, szőnyeg, hajópadló…). A padlófűtés ezen változatának nagy előnye, a hagyományos padlófűtéssel szemben nem alakul ki szállópor, így még a légúti betegségekben szenvedőknek is egészséges környezet biztosítható.

2

Mennyezet fűtésként

Az infra mennyezetfűtés esetén az infrasugarak fentről lefelé 4-5 méteres hatótávolságban fűtenek. Nem kell attól tartani, hogy a meleg levegő felfelé száll, mert a hőtükör fólia, amely eleme az infra fűtőfólia rendszernek, a lakótér felé visszafordítja az infra sugarakat. 24 óra elteltével nem lehet megkülönböztetni, hogy fentről vagy lentről jön a kellemes meleg, egyenletes hőmérséklet alakul ki az egész helyiségben.

3

Fal fűtésként

Inkább kiegészítő fűtésként használatos, mivel csak a szabad falfelületekre lehet telepíteni. Ügyelni kell rá, hogy bútorokkal ne takarjuk el, mert ez rontaná a fűtőfólia teljesítményét. A falfűtés tökéletes megoldás lehet abban az esetben, ha felújítás során nem szeretnénk burkolatokat bontani, vagy nincs kellő magasság a padló alatt.  A fűtés a falra van felrögzítve, gipszkartonnal vagy faliszőnyeggel lehet eltakarni.

Megbízható rendszer

Hosszú élettartamú (40-50 év) rendszer. Nincsen benne mozgó, kopó alkatrész, ezért nincsen semmi, ami meghibásozhat. Kivitelezése gyors, egy nap alatt telepíthető egy családi házban.

elektromos fűtés

Széleskörű felhasználás

Használható nem csak lakásban, hanem nyaralóban, szállodában, étteremben, iroda helységekben, sport létesítményekben, üzletközpontban, sátorban, templomban, hangárban, társas ház komplexumokban, szerelő műhelyben …. bárhol, ahol fűtésre van szükség.

Társas ház

Mezőgazdasági sátor

Szálloda

Sport csarnok

Hangár

Étterem

Fólia vagy intelligens fólia?

Mi a különbség?

Hagyományos fűtőfólia / fűtőfilm

 

Korábbi infra technológia.

Kb 20 %-al magasabba a fogyasztása, mint az intelligens fűtőfólia.

Kevésbé biztonságos, mert képes túlmelegedni.

Parkettát megégetheti, ha valamivel lefedik.

Nem lehet mindenhova beépíteni.

Alacsony árkategória.

Intelligens fűtőfólia

 

Legkorszerűbb infra technológia a piacon.

Kevesebbet fogyaszt, mint a korábbi fűtőfilm típusok, kb 20 %-al.

Visszavesz a teljesítményéből, amikor szigetelő hatás éri.

Nem tud túlmelegedni. Maximálisan biztonságos.

Bárhova beépíthető.

Magasabb árkategória.

Mi történhet, ha nem intelligens fűtőfólia kerül beépítésre?

Helytelen fűtőfilm választás a padlóban.

Mennyezet fűtés esetén is fontos az önszabályozó tulajdonság.

Az olcsó fűtőfilm falfűtésnek is veszélyes.

A helytelen fűtőfilm választás akár leégett házat is eredményezhet. 

Kérjen ingyenes műszaki javaslatot!

Az ajánlatkérés feldolgozását megkezdtük. Kérem, várjon egy kicsit, míg átirányítjuk a következő oldalra.

A szoba adatai

Helyiség funkciója

Kérjük jelölje be a megfelelőt

Köszönjük megkeresését! Kollegáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!