Infrafűtés, infrapanel szerelés

Az infrafűtés előnyei:

Alacsony beruházási költség

Az infrafűtések előnye, hogy gyorsan és alacsony költségek mellett akár építési és bontási munkálatok nélkül kialakíthatók.
Minél alacsonyabb az épület energiaigénye, vagyis minél korszerűbb anyagok és technológia és hőszigetelés felhasználásával épültek annál kevesebb és kisebb teljesítményű infrapanel elegendő az önálló fűtésrendszer kialakításához.
Régi építések esetén is azonban nagyságrendileg kedvezőbb a beruházás a hagyományos rendszerekhez képest.

Gazdaságos üzemeltetés

Az infrapaneles rendszerek üzemeltetési költségei jelenlegi energiaárakon alacsonyabbak vagy megegyeznek a hagyományos gáz hőtermelővel ellátott rendszerekével,
azonban karbantartásmentes üzemeltetésük megkíméli a felhasználót az időszakos felülvizsgálatok, javíttatás, kéménybélelés költségeitől.

Megújuló energiával kombinálható

Még a modern hőtermelővel ellátott költséges fűtési rendszerek gazdaságosan működnek, addig a BVF infrapaneles fűtésrendszerek napelemmel kombinálva költségek nélkül üzemeltethetőek.

Hosdszú élettartam, üzembiztos

Az új generációs infrapanelek nem tartalmaznak javítható alkatrész így szinte nincs mi tönkremenjen!

Zajtalan, gépészetmentes

Az infrapanelek működése zajtalan, nem szükséges helyet biztosítani a gépészeti elemeknek, nem szükséges gépészeti helyiség kiépítése (min 300ezer Ft / m2 megtakarítás).
Mennyezeti elhelyezés esetén nem befolyásolja a bútorozást.

Egészséges

Az infrafűtés nem szárítja, nem keringteti a helyiség levegőjét.
Az infrafűtés működése során negatív töltésű ION-okat (ANION EFFECT) állít elő melyek melyek tisztítják és fertőtlenítik a helyiség levegőjét.
A sugárzó hő számtalan egészségre jótékony hatással bír.

Bárhol kialakítható

A megfelelő teljesítmény méretezés mellett minden ismert épületszerkezet önálló vagy akár kiegészítő fűtéseként alkalmazható.
Könnyedén építési és bontási munkálatok nélkül kivitelezhető.

 

Infrapanel szerkezeti felépítése:

Az infrapanelek működése és működési alapelve a fűtőelem, annak hőmérséklete és a speciális hőleadó felület összességéből adódik.
Fűtőelem:
A Nano-technológiás fűtőelem amely önmagában is infrasugárzó az infrapanelek fő alkatrésze.
Tekintve azonban, hogy a hőleadás felületen történik szintén fontos szempont, hogy a felület az infra sugárzás közvetítésére sőt annak hatékonyságának növelésére alkalmas legyen.

Hőleadó felület:
A 90-es évek végén ismert és az akkori  technológia csúcsát képező szilicium-kristály felület ( olcsóbb helyettesítő anyaga a “kerámiaszemcse” festék )
rövid távú anyagváltozása (száradás-nedvszívás), elszíneződése elengedhetetlenné tette a technológia tovább fejlesztését,
ez a tökéletesítésre szánt fejlesztési folyamat tette lehetőve az új generációs infrapanel kifejlesztését.

Hősugárzési tényező (alfa érték):
Másnéven anyagminőség.
A hőleadó felület mely az új generációs infrapanelek esetében már maximális hősugárzási tényezővel alfa érték αs (alfa s) rendelkező nano-ezüstöt és
szilíciumot tartalmazó ötvözet, a jelnleg ismert leghatékonyabb megoldás.

Hátlap:
Az új generéciós infrapanelek hátlapja a benne található reflexiós rétegnek köszönhetően a hősugárzás 100%-át képes visszaverni.

Vezérlés:
A vezérlő elektronika a sugárzó panel több pontján mér felületi hőmérsékletet így kizárt az esetleges túlmelegedés (letakart hőleadó felület, meleg levegő feltorlódása).

 

Működési elve:

A ugárzó fűtés oldalfalon vagy mennyezeti síkon elhelyezve, a teljes komfortzónát melegíti, kellemes a valós hőfoknál magasabb hőérzetet kialakítva.
A hősugárzás minden tárgyban, testben elnyelődik és mivel zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt.
Eközben a sugárzó hő számos élettanilag kedvező hatást gyakorol az emberi szervezetre.
Ezzel szemben a hagyományos konvekciós fűtések (elektromos radiátor, norvég hősugárzó, stb.)
az alsó légréteget felszívva keringetik a levegőt (porhenger) a helyiségben és mennyezet közeli légrétegeket hevítik addig az infra fűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít a szoba egészében.


A falak, épületszerkezetek felmelegednek, kiszáradnak ez pedig hő függönyt hoz létre, csökken a helyiségek hő vesztesége, nő a komfortérzet.

Kérjen tőlünk ajánlatot!

 Fűtésrendszerét ingyenesen megtervezzük, ha csatolja az épület alaprajzát is, pontosabb ajánlatot tudunk készíteni.
Kérjük, a csatolt alaprajzon a méretek mellett lehetőség szerint tüntesse fel a padlóburkolat tervezett típusát és a helyiségek funkcióját is, mert ennek segítségével az energiafelhasználást optimalizálhatjuk.
A szigetelési adatok megadása a fűtésrendszer teljesítményének méretezésében lehet segítségünkre.

 

Az ingatlanok erős és gyengeáramú rendszerei több szakterületen igényelnek speciális dokumentációt.

A katasztrófa elhárítás (villámvédelem, tűzbiztonság) és az életvédelem (érintésvédelem) szempontjából fontos rendszerek terveit a szakhatóságok számára kötelező elkészíteni és napra készen tartani.

Az általános működtetést biztosító erősáramú villamos berendezések szabványossági és tűzvédelmi biztonsági felülvizsgálata mellett az épületvillamossági
dokumentációnak kiemelt fontossága van a biztonságtechnika területén is (veszélyes áramütés elkerülése, tűzriasztás, behatolásjelzők).

Az általam végzett felülvizsgálatok közül, kiemelném a robbanásbiztos villamos berendezések felülvizsgálatát és az egyéb szabványossági felülvizsgálatok elvégzését A, B tűzveszélyességi fokozatú térségekben és szabadtereken is.

Vállalkozásom több ezer m2 épületvillamossági szerelés és felmérés tapasztalatai alapján készíti el a teljes körű épületvillamossági üzemeltetési dokumentációt és igény esetén orvosolja az elektromos rendszerben felmerülő hibákat.

A felülvizsgálatokhoz kapcsolódó méréseket, professzionális, hitelesített célműszerekkel végzem !

  Vállalom 1000V alatti elektromos épületvillamossági hálózatok és erős és gyengeáramú elosztórendszerek, elosztószekrények, biztonságtechnikai, audio-vizuális rendszerek ill. berendezések kivitelezését, beüzemelését, kezelésének betanítását, karbantartását .

Filozófiánk

Sajnos gyakran találkozunk – az ügyfelek számára sokszor komoly kellemetlenséget és nem utolsó sorban anyagi kárt okozó – szakszerűtlen, hanyag munka jeleivel, következményeivel.

Arra törekszem, hogy elérhető, korrekt árakon minőségi szolgáltatást nyújtsunk.

A kezdetektől törekszem, hogy az igényes, pontos és megbízható munkavégzéssel kivívjam megrendelőim elégedettségét, és hosszú távon megalapozzam vállalkozásom jó hírét.

Kérje ajánlatunkat!

Fontos információk

Elektromos fűtés típusa: , ,

Szolgáltatások: ,

Munkavégzés helyszínei:

Kapcsolattartási adatok

Cím: 8400 Ajka, Szilvágyi Károly utca 87/A

Weboldal: http://www.gosztolyakft.hu , http://www.gkvill.hu

E-mail cím:

Telefonszám: +3670-315-5894