Az elektromos fűtés az alacsony széndioxid-kibocsátása miatt intuitív, kifinomult és hatékony, így gyorsan népszerűvé vált a modern otthonokban. Emellett nemcsak környezetbarát, hanem rendkívül sokoldalú is. A fűtőpanel, az infrapanel és más elektromos fűtési megoldások egyaránt tökéletesek alkalmi és állandó fűtéshez is.

 

elektromos fűtés

Elektromos fűtőpanel vs. infrapanel

Mind az elektromos fűtőpanel, mind az infrapanelek valami egyedit hoznak az asztalra és az egyik fő különbségük a melegítés módja. Annak érdekében, hogy fény derüljön arra, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb megoldás, először nézzük meg mindkettő működését.

Az infrapanel működése?

Az elektromos radiátorokkal ellentétben az infrapanelek 100%-ban sugárzó hőt termelnek, ami azt jelenti, hogy nem kell a környező levegőre hagyatkozniuk a hőellátásban. Az infravörös hő hullámban halad, hogy közvetlenül melegítse fel az embereket, tárgyakat és felületeket. Ezek a panelek mélyebb szintű meleget biztosítanak, amelyet a környező falak könnyen elnyelnek, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmasak a nedvesség elleni küzdelemre is. Emiatt tökéletesek megoldást jelentenek minden helyiség melegen tartására, beleértve a fürdőszobát, a régebbi ingatlanokat és a magasztos belső tereket.

Az elektromos fűtőpanel működése?

A fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, hanem a konvekciós elv alapján működik. A készülék alján beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és azt felmelegítve távozik a helyiség légterébe. Amint a hőmérséklet elérte az általunk kívánt szintet, kikapcsol, ha szükséges magától visszakapcsol. Ebből adódóan a fűtési időszaknak nagyjából csak az egyharmadában használja az áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag végtelen

Az elektromos fűtés előnyei:

  1. Hatékony melegítés

Mindkét megoldás kellemes meleget teremt a relatív rövid időn belül. Az infrapanel könnyen átmelegíti a falakat és tárgyakat, így tovább tart a meleg.

  1. Könnyű telepítés és karbantartásmentes

Nincs szükség kazánra vagy csővezetékekre, és sok elektromos fűtőtest barkácsbarát, így könnyen felszerelhetők. Nem áll fenn a szénmonoxid-szivárgás kockázata az elektromos fűtésnél, vagyis nem kell fizetnie az éves szervízellenőrzésekért.

  1. Pontos hőkezelés

Sok fűtőpanel vagy infrapanel precíz digitális termosztáttal van felszerelve, amelyek pontossága gyakran ±0,5 °C. Ez biztosítja, hogy a helyiség mindig a kívánt hőmérsékletű legyen a hatékonyabb fűtés érdekében.

  1. Intuitív intelligens vezérlés

Egyes készülékek még az intelligens vezérléssel is kompatibilisek, lehetővé téve a fűtés programozását WiFi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül. Egyszerűen használjon egy praktikus alkalmazást telefonján vagy táblagépén a gyors és egyszerű beállítások elvégzéséhez – kiváló azok számára, akik modern megoldást keresnek fűtési rendszerük kezelésére.

  1. Gazdaságos

A beruházási költségek töredékei egy hagyományos fűtési rendszer kialakításához képest, illetve a fűtés hatékonyságának köszönhetően az üzemeltetési költségek is vetekednek a hagyományos társaik költségeivel.

Akár az elektromos fűtőpanelt, akár az elegáns infrapanelt választod, a számodra legmegfelelőbb fűtési rendszer végső soron ingatlanodtól és az egyéni preferenciáidtól függ. Bármelyik fűtési megoldást is választod, biztos lehetsz benne, hogy az elektromos fűtőpanelek és az infrapanelek változatos kollekciója a számodra legmegfelelőbb kifinomult fűtőtestet kínálják és élvezhetővé válnak az elektromos fűtés előnyi otthonodban.