Hatékony, gazdaságos, komfortos. Ez az a három szó, azaz tulajdonság, ami miatt az elektromos fűtést gyorsan népszerűvé vált a modern otthonokban.  Az elektromos fűtési rendszer nemcsak környezetbarát, de hihetetlenül sokoldalú is, hiszen a fűtőpanel vagy infrapanel, vagy az egyéb elektromos fűtési megoldások egyaránt tökéletesek alkalmi illetve állandó fűtés kivitelezéséhez is.

Mind az elektromos fűtőpanel, mind az infrapanelek valami egyedit hoznak az asztalra és az egyik fő különbségük a melegítés módja. Annak érdekében, hogy fény derüljön arra, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb megoldás, először nézzük meg mindkettő működését.

Az elektromos fűtőpanel működése?

fűtőpanelA fűtőpanel belsejében nincs ventilátor, hanem a konvekciós elv alapján működik. A készülék alján beáramlik a hideg levegő, áthalad a fűtőbetéten és azt felmelegítve távozik a helyiség légterébe. Amint a hőmérséklet elérte az általunk kívánt szintet, kikapcsol, ha szükséges magától visszakapcsol. Ebből adódóan a fűtési időszaknak nagyjából csak az egyharmadában használja az áramot. A fűtőbetét egy kerámiaházban lévő speciális ötvözet, melynek hőmérséklete alacsony, nem izzik, ezért élettartama gyakorlatilag végtelen

 

 

Az infrapanel működése?

Az elektromos radiátorokkal ellentétben az infrapanelek 100%-ban sugárzó hőt termelnek, ami azt jelenti, hogy nem kell a környező levegőre hagyatkozniuk a hőellátásban. Az infravörös hő hullámban halad, hogy közvetlenül melegítse fel az embereket, tárgyakat és felületeket. Ezek a panelek mélyebb szintű meleget biztosítanak, amelyet a környező falak könnyen elnyelnek, ami azt jelenti, hogy kiválóan alkalmasak a nedvesség elleni küzdelemre is. Emiatt tökéletesek megoldást jelentenek minden helyiség melegen tartására, beleértve a fürdőszobát, a régebbi ingatlanokat és a magasztos belső tereket.

Az elektromos fűtés 5 előnye

Intuitív intelligens vezérlés

Egyes készülékek még az intelligens vezérléssel is kompatibilisek, lehetővé téve a fűtés programozását WiFi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül. Egyszerűen használjon egy praktikus alkalmazást telefonján vagy táblagépén a gyors és egyszerű beállítások elvégzéséhez – kiváló azok számára, akik modern megoldást keresnek fűtési rendszerük kezelésére.

Hatékony melegítés

Mindkét megoldás kellemes meleget teremt a relatív rövid időn belül. Az infrapanel könnyen átmelegíti a falakat és tárgyakat, így tovább tart a meleg.

FűtőpanelKönnyű telepítés és karbantartásmentes

Nincs szükség kazánra vagy csővezetékekre, és sok elektromos fűtőtest barkácsbarát, így könnyen felszerelhetők. Nem áll fenn a szénmonoxid-szivárgás kockázata az elektromos fűtésnél, vagyis nem kell fizetnie az éves szervizellenőrzésekért.

Pontos hőkezelés

Sok fűtőpanel vagy infrapanel precíz digitális termosztáttal van felszerelve, amelyek pontossága gyakran ±0,5 °C. Ez biztosítja, hogy a helyiség mindig a kívánt hőmérsékletű legyen a hatékonyabb fűtés érdekében.

Gazdaságos

A beruházási költségek töredékei egy hagyományos fűtési rendszer kialakításához képest, illetve a fűtés hatékonyságának köszönhetően az üzemeltetési költségek is vetekednek a hagyományos társaik költségeivel.

Akár az intelligens elektromos fűtőpanelt, akár az elegáns infrapanelt választod, a számodra legmegfelelőbb fűtési rendszer végső soron ingatlanodtól és az egyéni preferenciáidtól függ. Bármelyik fűtési megoldást is választod, biztos lehetsz benne, hogy elégedett leszel a végeredménnyel!