Az életünk egyik legmeghatározóbb momentuma a saját és családunk otthonának megteremtése. Amikor ez megvalósul gyakran szoktuk kötni valamilyen meghatározó időponthoz, olykor évszakokhoz, ünnepekhez. Példának okáért gyakran hallottuk már azt, hogy nyár végére már szeretnénk beköltözni vagy a karácsonyt már az újdonsült otthonunkban szeretnénk ünnepelni. De akár az új esztendő kezdete is lehet egy ilyen mérföldkő. A gondos tervezés ellenére azonban előfordulhat, hogy az új lakásban vagy házban nem minden úgy alakul, ahogy megálmodtuk… Új otthon, új fűtés?

A puding próbája az evés – e mondás nem csak a kulináris élvezetek terén állja meg a helyét. Sokszor bizony használat során tapasztaljuk meg, hogy egy megvásárolt technológia megfelel-e a korábbi elképzeléseinknek. Az új otthonunk fűtésrendszere is ilyen, főképp, ha azt nem mi választottuk ki. Menet közben derül ki, mennyire gyorsan fűti fel a helyiségeket, milyen minőségű és tartósságú meleget ad és hogyan tudja lekövetni új lakóinak napi rutinját. Van, hogy a tapasztalat nem hozza az elvártakat és váltásra van szükség. Aggodalomra azonban ekkor sincs ok. A mai fűtésrendszerek kínálata között van egy minden igényt kielégítő, hatékony megoldás, mely ráadásul gyors, tartós és költségkímélő is. Ez nem más, mint az infrafűtés.

Új fűtés a Nap melegével az új lakásban

Az infrafűtés a szemmel láthatatlan, infravörös sugárzást használja, ezért egy környezetbarát technológiának számít. A hagyományos fűtési módszerek működési elvével ellentétben, nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül az embert, a tárgyakat és a falakat. Az infravörös sugarak által átadott meleg néhány perc alatt felfűti a helyiségeket és egyenletes hőelosztást biztosít.

Egészségből jeles

Ez az egyetlen a ma elérhető fűtési rendszerek között, mely jótékony élettani hatásokat mondhat magáénak. Az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget biztosít és antibakteriális tulajdonságú. Mivel a hőt sugárzással közvetíti, a fűtött helyiségekben nem keletkezik szálló por. Ezért gyermekvállalás előtt álló párok, már gyermekkel rendelkező családok vagy légúti betegségekkel küzdők számára kifejezetten ajánlott.

Gyors, egyszerű, praktikus

Az infrafűtés kiépítési időben szinte minden versenytársát lekörözi. Telepítése gyors, még nagy alapterületű lakások esetében is maximum egy napot vesz igénybe. Egyszerű és költségtakarékos is, hiszen kis anyagigényű, működtetéséhez nincs szükség kazánra, radiátorokra, engedélyekre. Beépíthető falba, mennyezetbe, padlóba, mindegy, ez utóbbira milyen burkolat kerül. Mivel nincsenek fűtőtestek és csövek, több hely marad a bútoroknak és nem kell kompromisszumot kötnünk a berendezést illetően. A rendszer nem igényel karbantartást, mégis hosszútávon számolhatunk vele.

Amennyiben te is kíváncsi vagy, hogy mennyivel lenne hatékonyabb a mostani fűtésednél az infrapanellel való fűtés, akkor használd a futofolia.hu oldalán megtalálható kalkulátort és ha elnyerte a tetszésed az eredmény, akkor kérj ingyenes ajánlatot az alábbi linken!