A gyermekek megbetegedési ranglétráján az első helyen vannak a légúti fertőzések, különösen télen és hideg időben. A hagyományos fűtési technikák csak tovább rontanak a helyzeten a fűtési szezon alatt. Azonban létezik egy olyan fűtési mód, amely “tüdőbarát” és pozitív hatással van az egész szervezetre. Különösen ajánlott a kisgyermekek számára meleg környezetet biztosítani, melyre kitűnő megoldást jelent az infrafűtés.

kölyök

Attól a ponttól kezdve, hogy gyermekünk születik, nem csak az életünk fordul fel fenekestől, de átalakul a gondolkodásmódunk, és az életünket addig vezérlő fontossági sorrend is átrendeződik. Aggódunk érte, főként csecsemő- és kisgyermekkorban védjük az őt a fenyegető, külső hatásoktól, igyekszünk a legjobb körülményeket teremteni számára és őrködünk lelke békéje felett. Vannak azonban tényezők, melyekre sajnos nincsnek ráhatásunk, de szerencsére sok mindent igenis befolyásolni tudunk. Ilyen például az otthonunk helyének, s nem utolsósorban az igényeinknek megfelelő fűtéstechnikának a kiválasztása. A lakásunkban, házunkban töltjük életünk során a legtöbb időt, ennek a felét fűtés mellett, így fontos, hogy kiválasztáskor ne csak a korszerűségre vagy a költséghatékonyságra fektessünk hangsúlyt, hanem azt is vegyük figyelembe, hogy az saját és legfőképp gyermekeink egészségére is jótékony hatással legyen. Mert hogy létezik ilyen! 

Porban az igazság

A hagyományos, radiátoros fűtés számos fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedek során, de sajnos még mindig vannak hátrányos tulajdonságai. Az egyik ilyen, hogy a meleg levegő áramoltatása révén, felkavarja és folyamatosan keringeti a helységekben a port, mely az egészséges embereknél is kellemetlenséget jelenthet, de az arra fogékonyaknál hosszú távon irritációt, köhögést, különféle légúti betegségeket is okozhat. A légszennyezettség, a dohányfüst, a légkondicionálás, állati szőr, füst, virágpollen mellett, a házipor is elősegíti az allergiás eredetű és légúti betegségek, például az asztma kialakulását, vagy meglévő betegség esetén jelentősen fokozhatja a kínzó tüneteket. A gyerekek szervezete a felnőttekénél érzékenyebb, védtelenebb, jobban ki van téve a különféle betegségeknek, így ők különösen nagy odafigyelést igényelnek. Fokozottan igaz mindez azokra a kicsikre, akik már eleve küszködnek ilyen problémákkal. Sokan nem tudják, de az asztmát ma a leggyakoribb, nem fertőző, krónikus kezelést igénylő, gyermekkori betegségként tartja számon a szakirodalom. Érdemes tehát megelőzni vagy nem fokozni a bajt. Főképp, ha van erre egy tökéletes megoldás! 

Az infrafűtés teljeskörű megoldás

Az infrafűtés szinte gyógyír a fenti problémákra, ugyanis hatására a levegő megtartja nedvességtartalmát, nem lesz száraz és ami még fontosabb: az infrafűtéssel ellátott helységekben nincs szálló por. Nincs levegő cirkuláció, nincs légáramlás, mivel a hőt sugárzással közvetíti. Ez már önmagában nem kevés, de az infrafűtésnek számos egyéb, egészségre pozitív hatása van, melyet egyetlen technológia sem mondhat magáénak. Javítja a levegő minőségét és az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget sugároz. A harmadik generációs fűtőfilm által kibocsátott sugárzás hullámhossza azonos az emberi szervezettel, ezért saját hullámhosszú sugárzásként érzékeljük ezt. Továbbá a fűtőfilm igazoltan antibakteriális hatású, megszűnteti a vizesedést, a penészt. 

Amikor tehát a család életében építkezéskor vagy lakásfelújításkor a fűtés kiválasztása van porondon, érdemes a szempontok mellé a kicsik egészségének védelmét is felvenni, hiszen az egészségbe fektetett energia, tőke mindig megtérül. A gyermekeink esetében pedig többszörösen.