Igaz milyen nagyszerű, hogy végre elért minket a nyár fuvallata? És még az milyen nagyszerű lenne, hogy ez a komfortos meleg az év minden napján adott legyen, legalábbis otthonunkban, mindezt úgy, hogy kellően gazdaságos legyen. Erre egy remek megoldás az infrafűtés! Azonban az infrafűtés sem lesz a pénztárcád barátja, ha nincs meg a megfelelő vezérlőegység, annak érdekében, hogy a lehető leggazdaságosabban tudd létrehozni otthonodban a nyári meleget. A fűtésed vezérlésére számos alternatíva van, az egyik és legkézenfekvőbb megoldás a termosztát használata.

Természetesen a számlák alacsony tartása nem az egyetlen ok arra, hogy otthonunkba telepítsünk ilyen praktikus eszközt. A programozható termosztát számos különféle előnnyel jár, amelyek túlmutatnak csupán a költségvetésen. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk ezeket az előnyöket, hogy segítsünk eldönteni, szükséges-e fűtési rendszerünk fejlesztése programozható termosztáttal. Tehát, anélkül, hogy további késlekedés lenne, tekintsük át, mit tud egy programozható termosztát!

 

A programozható termosztát költséghatékony

Ezt már korábban is említettük, de a programozható termosztátok egyik fő előnye a megfizethetőség és a hosszú távú költséghatékonyság. Ez az optimális módja annak, hogy otthonát melegen tartsa anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy túl sokáig hagyta-e bekapcsolva a fűtést. Csak egyszer kell beállítania a termosztátot, és soha többé nem kell aggódnia a túlmelegedéstől vagy a megfázástól!

Megismételve, ha egy megbízható, programozható termosztát áll rendelkezésére, az jelentősen csökkentheti a fűtési költségeket. Ez kezeli a fűtési rendszert Ön helyett: amint eléri a kívánt hőmérsékletet, leállítja a készülékek fűtését. Még azt is beállíthatja, hogy egy adott időpontban állítsa le a fűtést, például akkor, ha tudja, hogy egy adott időben elhagyja otthonát.

Összességében elmondható, hogy ha a közelgő télen pénzt akar megtakarítani az villanyszámlán, akkor annak leggyorsabb módja egy programozható termosztát beszerzése. Ügyeljen arra, hogy megbízható szállítótól vásárolja meg, hogy biztosan megkapja a megérdemelt minőséget.

A programozható termosztát könnyen állítható

A modern termosztátok tele vannak olyan hasznos funkciókkal, amelyek hihetetlenül egyszerűvé teszik a megfelelő hőmérséklet megtalálását. Nem kell minden nap módosítgatnia: mindössze néhány próbára van szüksége, mielőtt megtalálja a tökéletes hőmérsékletet és beállítást, amellyel a család minden tagja egyetért. Szerencsére az újabb modellek rendkívül egyszerű kezelőfelülettel készülnek, aminek segítségével annyit kísérletezhetünk a beállításokkal, amennyit csak akarunk. Beállíthatja, hogy reggel az egy adott hőmérsékletre, míg napközben egy másikra melegítsen. Így az egész rendszert tökéletesen összehangolja, ami segíthet még egy kicsit leegyszerűsíteni a napi rutinját.

Összességében a programozható termosztátok, mint a www.futofolia.hu oldalon találhatók a pénzmegtakarítás mellett, időt is spórolnak Önnek! Nincs szükség arra, hogy egész rendszerét  termosztátok egyenkénti beállításával oldja meg: mindezt egyszerre is megteheti egy programozható termosztát segítségével.

A termosztát távirányítható funkciói

Van valami frusztrálóbb annál, mint amikor egy hosszú munkanapból hazatérve olyan hidegnek találja otthonát, mint egy jeges barlang? Nos, egy minőségi termosztát segíthet megszabadulni ettől a problémától! A fejlett rendszerek fő értékesítési pontja a távirányíthatóság. Így bekapcsolhatja a fűtést, munkából való ingázás közben, ami lehetővé teszi, hogy egy meleg hálószobába érjen haza, ahelyett, hogy megfagyna, miközben arra vár, hogy a fűtés megfelelően működjön. Ezenkívül ez sokkal költséghatékonyabb, mintha egyszerűen bekapcsolva hagyná a fűtést, amíg nincs otthon (ezt soha ne tegye, mert biztonsági kockázatot jelenthet).

Természetesen ne felejtse el kikérni egy tapasztalt technikus segítségét a beszerelési folyamatban. Hozzánemértő, szerelő nélküli beszerelés nagy kárt tehet a fűtési rendszerben, különösen, ha fejlett távirányítós termosztátokról van szó. Addig kutakodjon, amíg nem talál egy megbízható villanyszerelőt, aki elvégzi helyette a munkát. Bár ez elsőre szükségtelen kiadásnak tűnhet, valójában rengeteg időt, pénzt és erőfeszítést takarít meg vele (főleg hosszú távon).

HVAC-riasztások

A legtöbb termosztáthoz a hővisszanyerő légkondícionáló rendszereket (HVAC) kiszolgáló eszközök is tartoznak. Ezek figyelmeztetik Önt, ha ki kell cserélnie vagy meg kell tisztítania a szűrőket, így sok gondtól megkímélhetik a folyamat során. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy elfelejtik cserélni a szűrőket, és nem cserélik olyan gyakran, amilyen gyakran kell, melynek eredménye rosszul működő HVAC-rendszerek, amik végül komoly pénzügyi gondokat okozhatnak. Ha a szűrők nem elég tiszták, a levegő nem tud átáramlani, így az energiát a semmire pazarolja.

Ettől eltekintve a fejlett termosztátok azt is megmondhatják, hogy mikor kell szervizelni vagy ellenőriztetni eszközeit. Bár valószínűleg ezek már be vannak építve a fűtési rendszerébe (ha modern fűtőtestek vannak otthonában), de egy önálló termosztát beszerzése biztosíthatja a teljes HVAC-berendezésének maximális hatékonyságát.

Mindent összevetve, egy megfelelő termosztát beszerzése segíthet a HVAC karbantartásában, biztosítva fűtőberendezései hosszú élettartamát és hatékonyságát az elkövetkező években. ( Az infra Fűtőfólia esetében nincs szükség erre az előnyre, mivel nincs karbantartási  igénye a fűtésrendszernek)

Termosztát zónatestreszabása

Ha nagyobb helyen lakik, akkor kétségtelenül szüksége van egy termosztátra! Az egész otthon olyan melegen tartása, amennyire csak szeretné, ijesztő feladat lehet, különösen, ha nagy a családja. Egyes családtagjai talán kicsit hűvösebben szeretik a szobáikat, mint mások, és mindezt úgy menedzselni, hogy költségeit minimális szinten tartsa, szinte lehetetlen megfelelő kezelőeszköz nélkül. Szerencsére a kiváló minőségű programozható termosztátok elegendő eszközt biztosítanak Önnek ahhoz, hogy otthona összes kis „zónáját” úgy alakítsa, ahogyan szeretné.

Természetesen ennek lehetővé tétele érdekében az eszköz vásárlása előtt némi kutatást kell végeznie. Számos lehetőség közül választhat, ezért a vásárlás előtt feltétlenül olvasson el néhány online véleményt és értékelést is.

Összefoglalás

Összességében a programozható termosztátok sokféle módon könnyíthetik meg az életét. Pénzt, időt és energiát spórolhat meg magának, amit arra használna, hogy otthonát tökéletes hangulatú varázsolja a hideg téli napokon. Ezek az eszközök pillanatok alatt megteszik mindezt Ön helyett! Emellett lehetősége nyílik a teljes fűtési rendszer kezelésére, miközben mérföldekre van otthonától. Mit nem lehet ebben szeretni?