Hatékony terasz fűtés infra technológiával

Néhány évvel korábban talán elképzelhetetlennek hittük volna, manapság viszont egészen könnyedén meg lehet megvalósítani a kültéri fűtést gazdaságos módon. Ehhez pedig arra sincs feltétlenül szükség, hogy a hónap végén érkező villanyszámlára egy kisebb vagyont fizessünk ki. A bejegyzés keretei között a kültéri infrafűtés sajátosságait részletezzük, egyúttal kitérünk a rendelkezésre álló megoldások csoportosítására is.

Az infrafűtés hatékonysága a beltérhez hasonlóan kültéren szintén érvényesülni tud – terasz fűtés

Amikor a kültéri terasz, erkély vagy egyéb nyílt terület fűtésének a kivitelezését szeretnénk megoldani, akkor az időjárási körülmények jelentősen megnehezíthetik a dolgunkat. Ezért is van fokozott jelentősége annak, hogy az alkalmazott technológia kapcsán minél inkább sikerüljön optimalizálni a megteremtett hő érvényesülését.

Mivel az infrafűtés kapcsán a levegő helyett a tárgyak és testek melegítése történik, így gyakorlatilag energiaveszteség nélkül, az elvárt eredményességgel valósulhat meg maga a kültéri fűtés. Az Elektromoskonvektorok.hu-nál kapható kültéri infra hősugárzók között biztosan mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő kivitelt.

A kültéren is nagyszerű hatékonysággal alkalmazható infravörös fűtési technológiák kapcsán a kibocsátott hullámhossz alapján lehetőségünk van a csoportosításra, amit a következő két bekezdésben meg is fogunk tenni.

A rövid hullámhosszú infra fény sajátosságai

A rövid hullámhosszú infra fényt általában izzókkal szokás megvalósítani. A rövid hullámhosszt biztosító készülékek előnye, hogy roppant gyorsan képesek bemelegedni, miközben egészen intenzív meleget biztosítanak.

Az emberi testbe akár négy vagy öt centiméter mélyen is be tudnak hatolni, élénkítik a vérkeringést, ellazítják az izmokat, ezáltal egészen rövid idő alatt fokozott komfortérzetet teremtenek. Miközben relatíve nagy teljesítmény-felvétellel működnek, eközben magasnak számító, 92% körüli hatásfokkal teszik a dolgukat.

Fontos azonban tudni a rövid hullámhosszú infra fénnyel kapcsolatban, hogy az intenzitása miatt nem szabad testközelbe helyezni. Vagyis célszerű távolabb helyezni az életterünktől, ezáltal is csökkentve a balesetveszélyt. Leginkább a falra vagy speciális konzolokra szokás felhelyezni.

A hosszabb hullámmal kapcsolatos tudnivalók

A hosszabb hullám kapcsán elmondható, hogy a testben nem képes olyan mélyre hatolni, mint az a rövid hullámhosszú infra fény esetében fennáll. Természetesen ennek a tulajdonságnak van előnyös oldala is, ugyanis ezeket a készülékeket bátran el lehet helyezni az emberek közvetlen közelében is. Vagyis megoldhatóvá válik az is, hogy az üzembe helyezett készülék fokozott hatékonysággal érje el a közelében lévő testeket.

A hosszabb hullámú infra fűtőtestek kapcsán szintén rendelkezésre állnak a falra és konzolra szerelhető modellek, ettől függetlenül azonban gyakran szabadonálló kivitelben kerülnek forgalomba.

forrás:www.profitline.hu

Terasz fűtés