Hatékony terasz fűtés infra technológiával

Néhány évvel korábban talán elképzelhetetlennek hittük volna, manapság viszont egészen könnyedén meg lehet megvalósítani a kültéri fűtést gazdaságos módon. Ehhez pedig arra sincs feltétlenül szükség, hogy a hónap végén érkező villanyszámlára egy kisebb vagyont fizessünk ki. A bejegyzés keretei között a kültéri infrafűtés sajátosságait részletezzük, egyúttal kitérünk a rendelkezésre álló megoldások csoportosítására is.

Az infrafűtés hatékonysága a beltérhez hasonlóan kültéren szintén érvényesülni tud – terasz fűtés

Amikor a kültéri terasz, erkély vagy egyéb nyílt terület fűtésének a kivitelezését szeretnénk megoldani, akkor az időjárási körülmények jelentősen megnehezíthetik a dolgunkat. Ezért is van fokozott jelentősége annak, hogy az alkalmazott technológia kapcsán minél inkább sikerüljön optimalizálni a megteremtett hő érvényesülését.

Mivel az infrafűtés kapcsán a levegő helyett a tárgyak és testek melegítése történik, így gyakorlatilag energiaveszteség nélkül, az elvárt eredményességgel valósulhat meg maga a kültéri fűtés. Az Elektromoskonvektorok.hu-nál kapható kültéri infra hősugárzók között biztosan mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő kivitelt.

A kültéren is nagyszerű hatékonysággal alkalmazható infravörös fűtési technológiák kapcsán a kibocsátott hullámhossz alapján lehetőségünk van a csoportosításra, amit a következő két bekezdésben meg is fogunk tenni.

A rövid hullámhosszú infra fény sajátosságai

A rövid hullámhosszú infra fényt általában izzókkal szokás megvalósítani. A rövid hullámhosszt biztosító készülékek előnye, hogy roppant gyorsan képesek bemelegedni, miközben egészen intenzív meleget biztosítanak.

terasz fűtés

Az emberi testbe akár négy vagy öt centiméter mélyen is be tudnak hatolni, élénkítik a vérkeringést, ellazítják az izmokat, ezáltal egészen rövid idő alatt fokozott komfortérzetet teremtenek. Miközben relatíve nagy teljesítmény-felvétellel működnek, eközben magasnak számító, 92% körüli hatásfokkal teszik a dolgukat.

Fontos azonban tudni a rövid hullámhosszú infra fénnyel kapcsolatban, hogy az intenzitása miatt nem szabad testközelbe helyezni. Vagyis célszerű távolabb helyezni az életterünktől, ezáltal is csökkentve a balesetveszélyt. Leginkább a falra vagy speciális konzolokra szokás felhelyezni.

A hosszabb hullámmal kapcsolatos tudnivalók

A hosszabb hullám kapcsán elmondható, hogy a testben nem képes olyan mélyre hatolni, mint az a rövid hullámhosszú infra fény esetében fennáll. Természetesen ennek a tulajdonságnak van előnyös oldala is, ugyanis ezeket a készülékeket bátran el lehet helyezni az emberek közvetlen közelében is. Vagyis megoldhatóvá válik az is, hogy az üzembe helyezett készülék fokozott hatékonysággal érje el a közelében lévő testeket.

A hosszabb hullámú infra fűtőtestek kapcsán szintén rendelkezésre állnak a falra és konzolra szerelhető modellek, ettől függetlenül azonban gyakran szabadonálló kivitelben kerülnek forgalomba.

forrás:www.profitline.hu

Terasz fűtés