Bemutatkozás

Tisztelt Vásárlóink!!

Ajánljuk szíves figyelmükbe az alábbi jogszabály változásokat, amik 2020.01.01-én lépnek életbe a vegyes tüzelésű kazánokkal kapcsolatban.

A rendeletről:

Magyarországon a szilárd tüzelésű kazánok gyártásának és forgalmazásának szabályozása rövidesen életbe lép. Ezen szabályozás leginkább a kazánok káros anyag kibocsátását kívánja visszaszorítani. Magyarországon az egészséget leginkább veszélyeztető legapróbb részecskék kibocsátásának 74%-áért a lakossági tüzelés felelős, így a rendelet meglehetősen időszerű.

A legfontosabb tudnivalók a rendeletről:

–         –  2015/1189/EU számú EU rendelet 2020.01.01-én lép életbe a vegyes tüzelésű kazánok szabályozásáról.

–         –  A rendelet alapján a „régi típusú” vegyes tüzelésű kazánok „kivonásra kerülnek”: a gyártók, ezen dátum után már nem gyárthatnak le, valamint a forgalmazók, ezen dátum után már nem hozhatnak be az országba ilyen típusú készülékeket. Fontos, hogy azok a cégek, akik külföldi gyártóktól hozzák be az országba az ilyen típusú készülékeket és ún. „első forgalomba hozók” Magyarországon, ezen dátum után már nem tudnak tovább értékesíteni. A Magyarországon legyártott és a gyártó által értékesített, illetve a külföldi gyártótól behozott és tovább értékesített (pl. kiskereskedelmi eladók felé), magyarországi készleten lévő termékeket természetesen el lehet adni a határidő után is a készlet erejéig.

–          – A rendelet célja: az új típusú kazánokkal a teljesítmény növelése, a káros anyag kibocsátás csökkentése.

–         –  A rendelet életbe lépésének dátumát követően, a készletek lefogyása után a végfelhasználók már nem fogják tudni lecserélni régi kazánjaikat, csak új típusú vegyes tüzelésű kazánokra.

–          – Ezen új típusok az előrejelzések szerint, kb. 30-40%-al fognak többe kerülni, mivel teljesen új kialakításúak lesznek.

–         –  A régi típusok kéményei nem lesznek alkalmasak az új típus füstelvezetésére, így a kéményeket is cserélni kell, ami szintén kiemelkedő költségként fog jelentkezni a végfelhasználók irányába.

Fontos információk

Elektromos fűtés típusa: , , ,

Szolgáltatások:

Munkavégzés helyszínei:

Forgalmazott márkák: ,

Kapcsolattartási adatok

Cím: 1184 Bp, Jegenyefasor u 15

Weboldal: https://vezuv.hu

E-mail cím:

Telefonszám: +36/70-635-7439