Elektromos fűtés szerelés

Néhány érvvel kezdeném, amely az elektromos fűtés mellett szól:

 • A gázfűtéses rendszerrel szemben alacsonyabb a bekerülési költség.
 • Az elektromos fűtési rendszer élettartama akár 50-70 %-kal magasabb lehet a gázfűtéses rendszernél.
 • Energia hatékony, avagy az elektromos fűtés 100% energia hatékony, mivel az összes felhasznált áramot hővé alakítja át, továbbá a folyamatosan emelkedő gázár mellett a villany kevésbé emelkedő tendenciát mutat.
 • Rugalmasan telepíthetőek az elektromos fűtés leadó elemei, nem kötöttek gázvezetékhez, sem vízhez, az elektromos kiállás könnyebben kiépíthető, továbbá bárhol az országban telepíthető, ahol van elektromos szolgáltatás.
 • Biztonságos, mivel nincsenek olyan jellegű biztonsági kockázatai, mint a gáznak, nincs égéstermék, nincs folyadék, amely szivároghatna, vagy megfagyhatna.
 • Az elektromos fűtés nem igényel karbantartást, és nincs éves ellenőrzés sem.
 • Kényelmes vezérlés.
 • Elektromos kazán

  Az elektromos kazánok igen sokrétűek, megbízható működés jellemző rájuk, és minden olyan tulajdonsággal fel vannak vértezve, mint más gázüzemű társaik. Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy egy elektromos kazán gázüzemű társaival felveszi a versenyt az üzemeltetési költségeket tekintve.

  Az elektromos kazánok alkalmasak akár több lakás egyidejű ellátására. Új vagy korszerű szigeteléssel, korszerű nyílászárókkal ellátott épületeknél alacsony fűtési teljesítményre van szükség, elegendő akár egy 6 kW-os elektromos kazán egy 100 m2-es ingatlan ellátására. Egy elektromos kazán kisebb teljesítmény mellett (6kW) ugyanakkora hő leadására képes, mint egy 24 kW-os gázüzemű kazán, továbbá az elektromos áramot 100%-ban alakítja át hőenergiává, és csak akkor fogyaszt elektromos áramot, ha szükség van hő leadásra . A fűtési rendszer kiépítése megegyezik a gázüzemű társáéval, csak az elektromos kazán az, ami megkülönbözteti.

  Elektromos radiátor

  A fejlődő technológiának köszönhetően számtalan elektromos radiátor márkával találkozhatunk, kis különbséggel, de többnyire mindegyik hasonló tulajdonságokkal bír. Elektromos fűtéssel kapcsolatban joggal merül fel a kérdés az emberekben, hogy a mai villanyenergia árak mellett, érdemes-e áttérni az elektromos radiátor használatára. Egy nagy előnye a barkácsáruházak kínálatai között megtalálható elektromos radiátorokkal szemben (5-20.000,- Forintos kategóriára gondolunk), az általunk leírt elektromos radiátor fűtőpanelei nem izzanak, ezáltal szinte korlátlan az élettartama. A fűtőbordák általában alumíniumból készültek, hogy a lehető legjobb hőleadást biztosítsák. Mivel az elektromos radiátor fűtőbordái közvetlenül az átáramló levegőt melegítik, kizárhatjuk a meghibásodásra hajlamos ventillátort, illetve nem kell közvetítő közeg, mint a víz, vagy olaj. Ez a fajta elektromos radiátor egy fűtési idényre kivetítve 70 %-ot spórol meg, persze ha megfelelő a helyiség szigetelése, és ha optimálisan van kiválasztva a légköbméterhez a teljesítmény.

  Hogyan spórolhatunk?
  Ha a fűtést 1 fokkal alacsonyabbra állítjuk 5-7 % energiát takaríthatunk meg, ha programozható termosztátot használ, és ha nem sajnálja az időt a programozásra, akár további 30 % takarítható meg.

Fontos információk

Elektromos fűtés típusa: , ,

Szolgáltatások: ,

Munkavégzés helyszínei:

Kapcsolattartási adatok

Cím: ---- Budapest, ----------

Weboldal: http://www.xn--villanyszerels-specialista-nlc.hu

E-mail cím:

Telefonszám: 06 (70) 9080 - 655