Cégünk 2004-ben alakult, mint épületgépész tervező, és kivitelező kft. Célunk a megújuló energia források hasznosítása, korszerű épületgépész technikai alkalmazások használata. Magas fokú, és minőségű Viessmann rendszerek kiépítése.
Cégünk székhelye: 5700 Gyula Madarász köz 2. Cégünk irodája,telephelye: 5600 Békéscsaba Orosházi út 103.

Biztosan hallotta már a következő kifejezést: „hidegek a falak” Mit szólna egy olyan rendszerhez, amire ez a kifejezés, a legmelegebb nyári hónapokban tökéletesen alkalmas, ezzel szemben viszont a hideg téli hónapokban, nyugodtan használhatjuk rá a de „melegek a falak” kifejezést. A hősugárzás -mint a kiváló komfortérzet elérésének hatékony módja. Ön bizonyára ismeri a hagyományos központi fűtéses rendszereket, amik oly módon fűtenek, hogy a helyiségek levegőjét felmelegítve, azt a fajsúlykülönbség elve alapján cirkuláltatják. A hőérzeti kutatások ugyanakkor azt bizonyítják, hogy komfort érzetünk szempontjából a levegő hőmérsékleténél van egy fontosabb tényező is. A meleg sugárzás érzékelése. Ennek jelenlétében ugyanis az ember h?érzete alacsonyabb környezeti hőmérsékletet igényel, ugyanakkor komfortérzete mégis biztosított. Gondoljon csak egy tavaszi felhős napra. Kellemetlen. Aztán a felhők közül kibújik a Nap és bár a környezeti hőmérséklet nem változik, mégis kellemes meleget érzékel. A falfűtés működésekor is hasonló történik, csak zárt térben. A felmelegített falfelület a hőt legnagyobb részben sugárzással adja át a helyiségekben tartózkodóknak (biztosítva a kiváló komfortérzetet), miközben a helyiségek levegőjének hőmérsékletét 2-3oC is csökkenthetjük a hagyományos rendszerekhez képest.

Nagyobb teljesítmény:

A padlófűtéses rendszerek csak 80-100W/m hő leadására képesek, mert a padló hőmérséklete a láb érzékenysége és egészségügyi okok miatt csak 29oC lehet. Ugyanakkor a falfűtésnél a 10 mm-es külső átmérőjű polietilén csőrendszerben 40-45oC meleg víz kering, így a fal felületi hőmérséklete jóval magasabb (38-40oC). Ezért a 200-240W/m hő leadás is biztosítható. Ezáltal ebben az esetben a rendelkezésre álló falfelületek kielégítik az épület hőigényét, vagy ha mégsem, akkor a rendszer kiválóan alkalmas a mennyezet illetve a padló megfűtésére is.

Energiatakarékosság

A falfűtéssel elérhető hőmérsékletcsökkentési lehetőség már önmagában 12-15%-os energia-megtakarítást jelent. Ezen túlmenően, mivel a helyiség leveg? hőmérséklete függőleges irányban lényegesen egyenletesebb, mint a konvekciós fűtéseknél, a további megtakarítás kb. 5-8%. A padlófűtéshez képest lényegesen gyorsabb szabályozás átlagosan 5%-ot jelent. Annak ellenére tehát, hogy a külső fal fűtése esetén a külső tér felé hőveszteség alakul ki (kb. 10W/m2 többletveszteség a fűtött falfelületen), összességében mégis kisebb energiafelhasználás szükséges.

Fontos információk

Elektromos fűtés típusa: ,

Szolgáltatások: ,

Munkavégzés helyszínei:

Forgalmazott márkák:

Kapcsolattartási adatok

Cím: 5700 Gyula, Madarász köz 2.

Weboldal: http://www.energigroup.hu/kapcsolat.html

E-mail cím:

Telefonszám: 06-70-389-8790